Pacientii cu tuberculoza tratati in ambulatoriu vor beneficia de o indemnizatie lunara de hrana

Pacientii diagnosticati cu tuberculoza (adulti si copii) si tratati in ambulatoriu vor beneficia de o indemnizatie lunara de hrana, fara intrerupere, atat in faza initiala/intensiva a regimului terapeutic, cat si in faza de continuare a acestuia.

“Se considera ca un pacient diagnosticat cu TB a urmat tratamentul fara intrerupere daca administrarea medicamentelor ce i-au fost prescrise in cadrul regimului terapeutic pe perioada unei luni s-a realizat fara mai mult de 7 omisiuni de administrare a dozelor din schema de tratament pentru faza initiala/intensiva, respectiv 3 omisiuni in faza de continuare”, precizeaza Ministerul Sanatatii intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, indemnizatia lunara de hrana se acorda pentru asigurarea aderentei la tratament a pacientilor.

Aceasta se va plati de agentiile judetene pentru plati si inspectie sociala, respectiv a municipiului Bucuresti, in baza unei cereri a persoanei diagnosticate cu TB care se inregistreaza la dispensarul de pneumoftiziologie in teritoriul caruia pacientul are domiciliul.

Indemnizatia de hrana se va calcula de catre agentiile teritoriale pe baza nivelului alocatiei zilnice de hrana pentru consumurile colective.

“Medicul curant al pacientului va asigura informarea lunara a directiei de sanatate publica cu privire la situatia administrarii tratamentului de catre pacient, potrivit regimului terapeutic, daca exista omisiuni de administrare, de abandon, deces, sau finalizarea tratamentului, dupa caz.”, mai transmite MS.

In 30 de zile dupa publicarea Ordinului in Monitorul Oficial, agentiile teritoriale incheie cu directiile de sanatate publica protocoale de colaborare pentru organizarea unui cadru operational in vederea asigurarii platii indemnizatiei lunare de hrana cuvenite pacientilor cu TB tratati in ambulatoriu.

Etichete: pacienti cu tuberculoza, pacienti cu tbc, indemnizatie de hrana

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.