Pacientii cu talasemie majora si hemofilie picheteaza Ministerul Sanatatii

ministerul sanatatiiPacientii cu talasemie majora si hemofilie au anuntat ca miercuri, 19 octombrie, in intervalul 11,00 – 13,00, vor picheta sediul Ministerului Sanatatii in semn de protest fata de faptul ca nu a fost rezolvata situatia centrului in care se trateaza din cadrul Institutului National de Hematologie Transfuzionala.

Potrivit unui comunicat de presa al Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice, problema accesului la tratament al acestor pacienti este veche, in ultimii 4 ani periodic punandu-se problema organizarii centrului, insa in prezent situatia „s-a acutizat”.

„Pe 22 octombrie expira prelungirea acordata de CNAS pentru a rezolva situatia organizarii acestui centru, ceea ce inseamna ca tratamentul pentru pacientii cu hemofilie si talasemie ar putea fi sistat. Ultimele informatii, neconfirmate oficial, spun ca urmeaza sa fie prelungit contractul pe program pana in ianuarie, ceea ce inseamna o rostogolire a problemei, urmand ca in ianuarie pacientii sa se confrunte cu aceeasi problema”, scrie in comunicatul COPAC.

 

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.