Pacientii cu hepatita C au nevoie de continuitate in asigurarea tratamentului


Pacientii romani cu hepatita C au nevoie de continuitate in asigurarea tratamentului, transmit reprezentantii Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania (APAH-RO), intr-un comunicat.

„Din pacate, constatam ca la nivelul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate exista schimbari frecvente, care genereaza incertitudini cu privire la continuitatea politicilor in beneficiul pacientilor. Ne dorim ca aceste schimbari sa nu se materializeze in probleme majore pentru pacientii romani. In ceea ce priveste problematica hepatitei C, desi mai sunt cateva luni pana la incheierea actualului contract cost – volum – rezultat pentru tratamentul cu interferon free, vrem sa atragem atentia asupra nevoii de continuitate. In anii anteriori au existat perioade de pauza in asigurarea tratamentului, pauze cauzate tocmai de intarzierile inregistrare in aplicarea procedurilor de negociere a noilor contracte”, scrie in comunicatul mentionat.

De asemenea, reprezentantii APAH-RO sustin ca ar dori sa cunoasca intentiile autoritatilor pe acest subiect, mai ales avand in vedere faptul ca in luna septembrie a anului trecut „a existat in cadrul CNAS initiativa de modificare a reglementarilor” privind contractele cost – volum – rezultat.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.