Pacientii cu boli genetice ar putea avea o sansa in plus la diagnostic si tratament

microscop centre genetica medicalaPacientii cu boili genetice rare vor putea fi mai bine tratati si consiliati. Acesta este cel putin unul din benefiicile infiintarii unor centre regionale de genetica medicala in tara noastra.
Ministerul Sanatatii a pus recent in dezbatere un proiect care prevede infiintarea de astfel de centre de genetica, care ar trebui sa functioneze in cele mai importante centre universitare din tara, pe langa spitale importante.  

Diagnostic, tratament si preventie

Centrele de genetica medicala vor fi infiintate pentru o diagnosticarea facila a pacientilor cu boli genetice, dar si pentru stabilirea schemelor de tratament care sa duca la o recuperare  buna a acestora.

Rolul unui asemenea centru  va fi si cel de preventie, pentru ca se va lucra la programe de prevenire, inclusiv prin consilierea genetica a pacientilor si familiilor acestora.

Viitoarele mamici, informate  asupra riscului de a naste copii bolnavi

Viitoarele mamici vor fi consiliate si monitorizate pentru a nu da nastere unor cu boli genetice.

Conform datelor oferite de Ministerul Sanatatii, in Romania, in fiecare an se nasc circa 8000 de copii cu astfel de boli.

Odata cu infiintarea centrelor de diagnostic, tratament si preventie, aceasta cifra ingrijoratoare ar putea fi diminuata considerabil.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.