Pacientii cu boli autoimune pot beneficia de servicii gratuite

apaaCampania “Concediul este pentru odihna, nu pentru boala” derulata de Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune (APAA) deruleaza un proiect care vine in sprijinul bolnavilor cu afectiuni autoimune. Asociatia asigura obtinerea lunara a tratamentelor si livrarea medicamentelor la domiciliu.

Calendar individualizat pentru fiecare bolnav

Proiectul dezvoltat de APAA presupune un calendar individualizat pentru fiecare pacient prin care sa monitorizeze infomatiile necesare asigurarii tratamentului in timp util.

Pana in prezent, au beneficiat de acest sprijin 100 de pacienti care, prin intermediul voluntarilor APAA, au primit acasa tratamentul necesar. In acest mod, bolnavii nu mai trebuie sa se deplaseze in alte localitati pentru a-si procura tratamentul.

“Proiectul are un impact mare asupra pacientilor, asociatia preluand lupta cu birocratia, cu limitarile de timp, bani, stare de sanatate si resurse disponibile, factori care afecteaza grav calitatea vietii persoanelor bolnave. (…) Acestia consuma pana la 12 zile pe an pentru indeplinirea formalitatilor impuse de lege si intampina dificultati in gasirea rapida a tratamentelor, unele dintre ele rare si cu dificultati de aprovizioanare in farmacii”, a declarat Rozalina Lapadatu, presedintele APAA.

Ajutarea pacientilor in gasirea unui medic pentru tratament

In afara serviciilor de livrare a tratamentelor acasa, APAA poate sa si consilieze bolnavii care au nevoie de un medic care sa le prescrie tratamentul.

Prin acest proiect, pacientii cu boli autoimune sunt ajutati sa-si continue tratamentul fara sa-l intrerupa din cauza imposibilitatii deplasarii in centre medicale sau localitati mai mari de unde isi pot procura tratamentul.

“Ne gandim la acest program de aproape doi ani, dar abia anul acesta am reusit sa-l demaram. Nu e usor sa aduci impreuna pacienti, medici, farmacisti. Dar iata ca efortul a meritat si acum avem acest program care functioneaza deja de patru luni. Au fost parcursi 16.604 km si s-a ajuns in 23 de localitati pentru ca primii 100 de pacienti sa beneficieze deja de acest serviciu”, a precizat Rozalina Lapadatu.

Sursa: www. agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

3 de intrebari si raspunsuri

  • Ion Catalina spune:

    Anul acesta in luna aprilie am fost diagnosticata cu hepatita autoimuna. As dori sa intreb daca exista posibilitatea unei pensionari pe caz de boala? Nu imi doresc dar daca starea fizica se inrautateste?

  • Groza Alina spune:

    Am hepatita cronica autoimuna. Se încadrează in grad de handicap?

  • doina serban spune:

    Stunt pacient cu goals autoimuna SDR CREST incomplet. Am nevoie due sustinere mai ales ptr examinari paraclinice [capilaroscopie ] Multumirri anticipate !

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.