Pacientii cu atrofie musculara spinala si cei cu scleroza multipla se pot trata si la Sibiu

Copiii care sufera de atrofie musculara spinala si adultii cu scleroza multipla se pot trata, incepand cu luna august, si in spitalele publice din Sibiu.

Pana acum, acestia erau nevoiti sa mearga in centrele din Cluj-Napoca, Targu Mures sau Bucuresti. a anuntat miercuri, directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS), Vasile Spinean.

„In acest an am reusit sa deschidem doua noi programe, e vorba de un program si un subprogram, un program al bolilor neurologice privind tratamentul bolnavilor cu scleroza multipla si o activitate noua in cadrul programului national pentru boli rare, respectiv tratamentul pacientilor cu atrofie musculara spinala”, a declarat Vasile Spinean, directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate CJAS Sibiu citat de Agerpres.

Potrivit reprezentantilor CJAS Sibiu, in prezent, 20 de pacienti cu scleroza multipla urmeaza sa primeasca tratament la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din oras si doi copii cu atrofie musculara spinala vor primi tratamentul cu Spinraza la Spitalul Clinic de Pediatrie.

Etichete: tratament atrofie musculara, tratament scleroza multipla, spitalul clinic judetean de urgenta sibiu

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • COZMA LIDIA spune:

    Putem veni bolnavi cu scleroza din alte județe care luăm tratamentul din alt centru?

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.