Pacientii cu afectiuni post Covid pot beneficia de noi servicii medicale

Incepand cu data de 1 iulie 2021, pacientii cu afectiuni post infectie COVID-19 pot beneficia de fizioterapie, consiliere psihologica si psihoterapie, la recomandarea medicilor din specialitatile clinice cardiologie si pneumologie.

Potrivit CNAS, medicul de familie va elibera un bilet de trimitere pentru o consultatie la un medic de specialitate cardiolog sau pneumolog pentru pacientul care, dupa infectia cu SARS-COV-2, prezinta simptomele unei afectiuni la nivel cardiac sau pulmonar.

In cadrul consultatiei furnizate de medicul specialist cardiolog sau pneumolog, acesta poate recomanda, in functie de specificul afectiunilor diagnosticate, servicii de fizioterapie (conform unui plan recomandat de medicul de medicina fizica si de reabilitare prin scrisoare medicala) si/sau servicii psihologice (consiliere psihologica si psihoterapie), mai transmite institutia.

Serviciile acordate pacientilor cu afectiuni post infectie COVID – 19 sunt decontate in sistemul de asigurari de sanatate cu conditia ca medicii care le acorda sa isi desfasoare activitatea in clinici aflate in relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate.

Etichete: servicii medicale pacienti, pacienti cu afectiuni post Covid,

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.