Pacienti instiintati despre consecintele darii de mita

MITA-PACIENTI-2016Pacientii care se interneaza la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi vor semna un formular in care li se aduc la cunostinta prevederile Codului Penal privind darea de mita.

Fiecare pacient va completa si va semna un formular prin care i se vor aduce la cunostinta prevederile din Codul Penal care vizeaza infractiunea de dare de mita.

„Vrem sa descurajam acest fenomen, iar pentru asta avem nevoie si de sprijinul pacientilor”, a declarat, pentru News.ro, un reprezentant al conducerii Spitalului de Neurochirurgie din Iasi.

De asemenea, si angajatilor spitalului li se va incheia un act aditional la contractul de munca, prin care acestia vor fi informati, la randul lor, despre prevederile Codului Penal privind luarea de mita.

Potrivit News.ro si Digi 24, si cadrele medicale din spitalul iesean vor fi obligate sa inregistreze in registrul de consultatii fiecare bolnav si nu vor fi permise consultatii la cabinetele acestora, ci doar la camerele de garda si de consultatii, de la triajul spitalului.

Toti angajatii care fac incasari, plati si care gestioneaza numerar vor fi obligati sa declare sefului direct, la venire si la plecare, sumele de bani pe care le au asupra lor. Totodata, medicii radiologi din spital nu vor mai face investigatii decat la recomandarea medicilor specialisti, iar investigatiile nejustificate se vor imputa medicului care le-a facut.

In data de 4 iunie, seful Laboratorului de Radiologie si Imagistica de la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi, Eduard Moldovanu, a fost plasat in arest la domiciliu, fiind suspectat de luare de mita.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.