Pacienti informati de fiecare spital despre categoria de acreditare a unitatii

Spitalele din Romania sunt obligate sa informeze pacientii cu privire la categoria de acreditare primita de la Autoritatea Nationala de Management al Calitatii in Sanatate (ANMCS).

Potrivit unui ordin al presedintelui ANMCS aflat in dezbatere publica in sectiunea de Transparenta decizionala pe site-ul www.anmcs.gov.ro, insemnul ‘Acreditat’ trebuie afisat de catre unitatile sanitare acreditate in al II-lea ciclu de acreditare, iar insemnul ‘In proces de acreditare’ de catre urmatoarele categorii de spitale: unitatile sanitare inscrise in procesul de acreditare in al II-lea ciclu de acreditare, care nu au primit vizita de evaluare; unitatile sanitare care au primit vizita de evaluare, dar nu le-a fost emis raportul de acreditare; unitatile sanitare pentru care procesul de acreditare a fost prelungit.

De asemenea, tot potrivit ANMCS, „pentru spitalele care nu afiseaza unul dintre aceste insemne, nu exista dovezi, in evidentele noastre, ca se preocupa de asigurarea calitatii serviciilor medicale si a sigurantei pacientului”.

Astfel, spitalele vor fi obligate sa afiseze insemnele la intrarile in incinta, in loc vizibil.

Etichete: acreditare spitale, informatii pacienti, ANMCS, clasificare spitale

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.