Pacienti cu talasemie majora si hemofilie, fara tratament

medicamente-lipsa-COPAC-2016400 de pacienti cu talasemie majora si 300 cu hemofilie vor ramane in zece zile fara tratament intrucat Institutul National de Hematologie Tranfuzionala „Prof. Dr. C.T. Nicolau” din Capitala nu mai are dreptul sa ofere servicii medicale, spun reprezentantii Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC).
„Pacientii cu talasemie si hemofilie nu au un centru organizat, unde sa fie tratati si unde sa isi faca transfuziile de sange vitale pentru ei. Am facut impreuna cu medicii hematologi nenumarate demersuri la Ministerul Sanatatii in ultimii sapte ani si am propus infiintarea unui Centru National de Diagnostic si Tratament in domeniul bolilor hematologice, care sa rezolve problema acestor bolnavi, insa, pana in prezent, nu s-a intamplat nimic”, afirma Radu Ganescu intr-un  comunicat de presa citat de Agerpres.

Potrivit sursei, Corpul de control al Ministerului Sanatatii a constatat ca Institutul National de Hematologie Transfuzionala desfasoara servicii medicale pentru pacientii cu talasemie majora si hemofilie in cadrul Programului National de profil fara a avea autorizatie, atunci fiind acordat „un termen de gratie” pana la sfarsitul lunii martie 2016 pentru a obtine autorizatiile, iar apoi o prelungire de inca 6 luni, ce expira la data de 22 octombrie 2016.

„Venim de ani de zile la discutii cu reprezentantii Ministerului Sanatatii si incercam de ani de zile sa gasim o solutie. Vorbim de pacienti care se trateaza aici de 40 de ani si au nevoie vitala de transfuziile de sange, care pentru ei inseamna viata. Noi sustinem organizarea unui centru de tratament in cadrul Institutului, intrucat este varianta cea mai simpla pentru noi. Vom ramane in strada pana va fi garantat accesul nostru la tratament”, a mai adaugat Ganescu conform aceluiasi comunicat.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.