Pacienti cu Covid-19 nevoiti sa astepte pana la 16 ore internarea in spital

Mai multi pacienti suspecti de infectia cu virusul Covid-19, au fost nevoiti sa astepte pana la 16 ore pentru a putea fi internati. S-a intamplat la Spitalul Judetean de Urgenta ‘Mavromati’ Botosani, pentru ca unitatea medicala a atins capacitatea maxima de internare.

Potrivit purtatorul de cuvant al spitalului, Ioan Asaftei, situatia a aparut ca urmare a faptului ca spitalele suport de tip 2, respectiv Spitalul de Pneumoftiziologie si Spitalul de Recuperare ‘Sfantul Gheorghe’ nu au fost pregatite pentru preluarea pacientilor suspecti sau asimptomatici.

„Pentru ca in data de 12 mai ac prezentarile in serviciul de urgenta al Spitalului Judetean a fost intr-un numar crescut cu cazuri de suspecti COVID, iar corpul central al SJU era ocupat in intregime cu cazuri similare, adica suspecti si pacienti confirmati COVID-19, au fost mai multe cazuri de pacienti care au asteptat in serviciul de urgenta un interval mare de timp, aproximativ 14-16 ore. Consider ca acest lucru se datoreaza in continuare faptului ca desi in acest moment mai sunt doua spitale nominalizate pentru a interna bolnavi COVID pozitiv, ma refer la Spitalul de Pneumoftiziologie si Spitalul Sfantul Gheorghe, aceste spitale au stiut ca vor fi incluse in sistemul de pachet COVID-19, dar nu au luat nicio masura pentru a fi pregatite ca in acest moment sa poata primi aceasta categorie de pacienti. Consideram oportun un punct de vedere al acestor spitale de a explica de ce, cu toate ca stiau acest fapt, nu au pregatit logistica necesara- reparatii curente, circuite epidemiologice – pentru a fi apte sa interneze acesti pacienti”, a afirmat Ioan Asaftei, citat de Agerpres.

Pacientii au asteptat in serviciul de triaj al spitalului, fiind internati ulterior.

Etichete: pacienti cu covid-19 spital, internare covid-19, triaj spital covid-19, spitalul judetean de urgenta botosani

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.