Pacienti cu boli cronice incurajati sa contacteze medicii prin telefon si internet

Pacientii cu boli cronice din judetul Maramures sunt sfatuiti sa apeleze la medicii din serviciul Ambulatoriului integrat al Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Baia Mare, utilizand apelurile video, telefonice sau e-mailurile.

„Pacientii cu afectiuni cronice, care au stare generala buna si care au nevoie de continuarea tratamentului, pot contacta telefonic medicul de specialitate pentru prescrierea retetei. Reteta poate ajunge in posesia pacientului in mai multe moduri (e-mail, whatsapp sau poate fi ridicata de la cabinet de orice persoana delegata). Pacientii care solicita consult sunt sfatuiti sa contacteze initial medicul de specialitate, telefonic, acesta urmand sa recomande sau nu prezenta la cabinet. Daca li se recomanda sa vina la spital, este obligatoriu sa poarte o masca faciala”, a precizat medicul Sergiu Marinel Deceanu intr-o postare publica.

Potrivit repezentantului unitatii medicale, la intrarea in spital se face triajul epidemiologic, iar pacientii vor completa o declaratie pe proprie raspundere, li se va lua temperatura si apoi indrumati spre cabinet, pentru consult.

Etichete: pacienti boli cronice, consultatii pacienti cronice, retete boli cronice

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.