Pachet de consultatii si analize anuale de preventie pentru persoanele de peste 40 de ani

Incepand cu data de 1 iulie 2021, persoanele cu varste de peste 40 de ani pot beneficia de un pachet anual de preventie comprehensiv, furnizat de medicul de familie la care sunt inscrisi.

Acest pachet de preventie cuprinde pana la trei consultatii, acordate intr-un interval de 6 luni de la prima consultatie, astfel:

➢ Evaluarea riscului (consultatia initiala)
➢ Interventia asupra factorilor si obiceiurilor de viata care determina riscurile
➢ Monitorizarea pacientului

Potrivit CNAS, consultatiile de preventie acordate implica evaluarea stilului de viata al pacientului, evaluarea riscului cardiovascular cu ajutorul unor diagrame specifice si a factorilor de risc, precum valoarea tensiunii arteriale, colesterolul, glicemia. Totodata, consultatiile pot evalua riscul oncologic, riscurile privind sanatatea mintala sau legate de sanatatea reproducerii.

Investigatiile recomandate de medicul de familie in cadrul consultatiilor de preventie pentru asiguratii cu varsta de peste 40 de ani pot fi efectuate de furnizori aflati in relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate si peste valoarea de contract.

Totodata, CNAS reaminteste ca serviciile de preventie se acorda pentru toate categoriile de varsta, astfel:

➢ 0 – 3 ani: la externarea din maternitate, precum si la 1, 2, 4, 6, 9, 12, 15, 18, 24 si 36 de luni
➢ 4 – 18 ani: o data pe an
➢ 18 – 39 ani: o data la 3 ani calendaristici, pentru persoanele asigurate
➢ Peste varsta de 18 ani: se deconteaza o consultatie de preventie o data la 3 ani, pentru persoanele neasigurate

Etichete: analize dupa 40 de ani, consultatii dupa 40 de ani, investigatii medicale decontate de cnas

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.