OUG privind accesul neingradit la terapii pentru pacientii cu afectiuni grave


Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta privind accesul neingradit la terapii pentru pacientii cu afectiuni grave, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu.

„Prin acest act normativ se asigura accesul pacientilor cu afectiuni grave, adica oncologice, boli grave, boli rare, hepatita C, afectiuni cardiovasculare sau scleroza multipla la toate medicamentele destinate unei indicatii terapeutice in concordanta cu starea sanatatii pacientilor, si nu la un singur medicament, asa cum era reglementat pana-n acest moment”, a declarat Nelu Barbu citat de Agerpres.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a mai adaugat ca „la baza incheierii contractelor cost-volum-rezultat vor sta mecanisme distincte de tip progresiv, fie pacient – volume, fie cost efectiv pe pacient cu rezultat medical”.

„Se asigura astfel predictibilitatea costurilor atat pentru bugetul Fondului National de Asigurari Sociale de Sanatate, cat si pentru detinatorii de autorizatie de punere pe piata. Pentru pacienti nu va exista nicio contributie personala, diferenta dintre pretul de comercializare si costul efectiv pe pacient se va datora de catre detinatorii de autorizatie de punere pe piata cu titlu de contributie trimestriala”, a mai declarat Nelu Barbu conform sursei mentionate.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.