Organizatia „Salvati Copiii” va dota maternitatile si sectiile de terapie intensiva neonatala din vestul tarii

Mai multe maternitati si sectii de terapie intensiva neonatala din vestul tarii vor fi dotate cu aparatura medicala necesara, printr-o investitie de 728.000 de lei a Organizatiei Salvati Copiii (OSC).

„Situatia maternitatilor din Romania ramane una critica si avem situatii in care medicii pierd timp pretios incercand sa gaseasca un loc liber intr-o sectie de terapie intensiva neonatala superior dotata. Este o drama pe care o impartasesc deopotriva parintii si medicii. Salvati Copiii a decis sa puna in aplicare un plan de masuri urgente si, in urma consultarilor cu medicii, sa doteze sectiile de terapie intensiva neonatala unde prematurii pot fi salvati”, a afirmat presedintele executiv al OSC Romania, Gabriela Alexandrescu, confom unui comunicat de presa.

Aparatura medicala va ajunge la maternitatile si sectiile de terapie intensiva neonatala din judetele Timis, Arad, Caras-Severin si Hunedoara, astfel: la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Louis Turcanu Timisoara va ajunge un ecograf, la Maternitatea Bega a Spitalului Judetean Timisoara o masa radianta, la Spitalul Clinic Obstetrica-Ginecologie ‘Dr. Dumitru Popescu’ Timisoara (Maternitatea Odobescu), un ventilator.

Etichete: maternitate, incubatoare, sectie neonatala, salvati copiii

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.