Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS): Mai putin zahar!

cantitate-de-zaharOficialii OMS au facut o recomandare publica pentru a scadea consumul de zaharuri, inclusiv a celor din bauturile gazoase sau din sosuri precum ketchup-ul.

Agentia France-Presse (AFP) relateaza ca recomandarea a fost facuta miercuri, 4 martie 2015,  in special pentru a combate obezitatea si cariile dentare.

OMS considera ca aceste zaharuri ar trebui sa reprezinte doar 10% din aportul energetic, indiferent de varsta.

Acest procent inseamna maxim 50 de grame de zahar pe zi.

Dar, tot oficialii din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii afirma ca mare parte din zaharurile consumate in prezent sunt „ascunse” in alimente care nu sunt considerate dulciuri.

Spre exemplu, o lingura de ketchup inseamna 4 grame de zahar, iar o doza de bautura gazoasa indulcita poate contine pana la 40 de grame (10 lingurite).

In acest context, OMS recomandata si o etichetare mai eficienta a alimentelor, care sa arate si continutul de zaharuri.

In plus, ar fi de dorit sa existe mai putine „campanii publicitare adresate copiilor la produse alimentare sau bauturi nealcoolice cu continut ridicat de zaharuri ascunse”, se mai arata in recomandarea oficiala.

Totodata, celor 193 de tari membre li se sugereaza „sa inceapa un dialog cu industriile agro-alimentare pentru ca acestea sa reduca zaharurile ascunse din compozitia produselor lor”.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.