„Orele de educatie pentru sanatate ar trebui sa fie obligatorii”

defibrilatoare-in-scoliOrele de educatie pentru sanatate ar trebui sa devina obligatorii in scoli, crede ministrul Sanatatii.

„Cred ca aceste ore ar trebui sa fie obligatorii si cred ca avem o resursa fantastica la care trebuie sa apelam: medicii scolari. Suntem obligati sa sustinem aceasta specialitate, medicii scolari se imputineaza, este una dintre specialitatile care scade in numar. Sunt medici scolari, asistente care lucreaza in cabinetele scolare, care au o experienta extraordinara si marea lor majoritate au o dedicatie extraordinara, mai ales ca sunt atat de putini si uneori deservesc mai multe scoli”, a declarat Patriciu Achimas-Cadariu, citat de Agerpres.

El a mai precizat ca elevii ar putea primi la scoala lectii privind igiena de zi cu zi, alimentatie si obiceiuri de evitat.

Astfel, medicii si asistentele scolare ar putea deveni educatori cu ajutorul unor cursuri de pregatire pedagogica de scurta durata.

„Cred ca impreuna ar trebui sa facem o presiune in acest sens (n.r. — ca aceasta materie sa intre in scoli cat mai repede). Cu cat mai repede, cu atat mai bine. Nu este genul de interventie ale carei rezultate sa le vedem peste noapte. Investim in viitor, investim in viitorul copiilor nostri, in viitorul Romaniei. De aceea cred ca trebuie sa insistam pe aceste lucruri”, a mai spus ministrul Sanatatii.

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.