Ore de educatie sanitara in scoli

ministerul sanatatiiPrograma scolara va suferi o noua modificare, de data aceasta din partea Ministerului Sanatatii care doreste implementarea orelor de educatie sanitara in scoli. Proiectul este prevazut sa fie implementat incepand cu anul viitor.

Primul ajutor in orele de educatie scolara

Proiectul vizat de Ministerul Sanatatii presupune ore de educatie sanitara pentru elevi.

Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, a discutat cu ministrul Educatiei posibilitatea introducerii in programa scolara a orelor de educatie sanitara.

Unul din subiectele principale pe care le vor invata copiii la aceasta ora este cum anume oferim primul ajutor.

Modificarea Legii sanatatii

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicoalescu, a precizat in cadrul Scolii de vara a TNL de la Mamaia ca vor exista modificari in Legea sanatatii.

Modificarile Legii sanatatii vizeaza medicina scolara si cea comunitara.

Necesitatea modificarilor Legii sanatatii vine ca o necesitate a revigorarii medicinei scolare si a celei comunitare.

“Incercam, de asemenea, sa se revizuiasca medicina scolara, care astazi este la pamant, de fapt, nu mai exista, si medicina comunitara”, a precizat ministrul Sanatatii.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.