Ordin pentru simplificarea procedurilor pentru accesarea unui tratament in strainatate


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat ca, in cazul in care medicii romani spun ca este prea complicat sa se faca anumite transplanturi pulmonare in tara, atunci pacientii pot alege sa faca interventia in strainatate.

“Daca medicii din Romania spun ca este prea complicat sa faci transplantul in Romania, atunci pacientul poate sa aleaga sa faca transplantul in strainatate”, a afirmat Pintea, dupa ce a participat la intalnirea Boardului International de Prevenire si Control al infectiilor cu HPV, potrivit Agerpres.

Ea a adaugat ca proiectul de ordin de ministru referitor la acest subiect este publicat in transparenta decizionala si presupune simplificarea procedurilor pentru accesarea unui tratament in strainatate atunci cand in Romania nu exista.

“Ordinul 50 (proiectul de ordin – n.r.) este publicat pe transparenta decizionala. El presupune simplificarea procedurilor pentru accesarea unui tratament in strainatate, atunci cand in Romania nu exista. Exista niste specificatii legate de transplantul pulmonar. Adica, pacientii care nu pot face in Romania, pot sa mearga in strainatate in continuare, pot sa mearga la control. Urmeaza sa semnez ordinul de ministru, astfel incat acesti pacienti sa beneficieze de servicii. Toti care au facut transplantul la Viena pot sa plece acolo, toti”, a mai explicat ministrul Pintea conform sursei mentionate.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.