Optiuni terapeutice in epilepsia farmacorezistenta

cancer-de-col-uterinProfesorul francez de neuropediatrie Olivier Dulac acorda la Bucuresti, in perioada 20-22 aprilie, o serie de consultatii si lectii-conferinta pe teme de epileptologie pediatrica, la initiativa Fundatiei Romane de Neurologie si Epileptologie RONEP.

Profesorul va consulta, impreuna cu o echipa numeroasa de medici neurologi pediatri de la clinica „Alexandru Obregia”, dar si din alte centre medicale din tara, 36 de copii romani cu epilepsie.

„Scoala de epileptologie romaneasca are o traditie indelungata, avand profesori remarcabili, cum este doamna profesor Sanda Magureanu, si intotdeauna a fost in strans contact cu mediul international. Medicii din Romania au avut astfel ocazia sa invete alaturi de profesori precum Olivier Dulac, Charlotte Dravet, Catherine Chiron sau Helen Cross”, a declarat prof. dr. Dana Craiu, membru al RONEP si organizator al seriei de intalniri.

Consultatiile si prezentarile se vor desfasura in cadrul centrului de zi si terapii „Exista Speranta”, pus la dispozitie cu titlu gratuit de Asociatia pentru Dravet si alte Epilepsii Rare. Centrul este singura facilitate de acest fel din Romania pentru copiii cu epilepsie de varsta prescolara, in care acestia pot beneficia atat de programe de socializare, cat si de terapiile necesare.

„In urma cu trei ani, dupa ce fiul meu care avea convulsii inca din primele luni de viata, a fost in coma, zburam spre Paris. Acolo, prof. Dulac l-a diagnosticat cu sindromul Dravet, o forma rara de epilepsie. A fost un moment crucial pentru noi, iar obtinerea unei programari a durat atunci doua luni. Suntem onorati si fericiti ca acum, in centrul nostru „Exista Speranta”, se vor tine consultatiile prof. Dulac. Multumirile noastre merg catre prof. Dana Craiu, care a reusit sa organizeze acest eveniment si care este, astazi, si medicul fiului meu”, a spus Adela Chirica, presedintele Asociatiei pentru Dravet.

Profesorul Dulac se afla in Romania in aceasta perioada si pentru a participa la conferinta „Optiuni terapeutice in epilepsia farmacorezistenta”, ce se va derula intre 23 si 25 aprilie, organizata de Societatea de Neurologie din Romania, in colaborare cu Societatea de Neurologie Pediatrica din Romania.

Temele conferintei includ farmacorezistenta in epilepsiile genetice, explorarea prechirurgicala in epilepsiile lezionale si non lezionale si locul neurostimularii si al analizei de semnal EEG in diagnosticul si tratamentul epilepsiei.

In afara de prof. Olivier Dulac, sunt invitati la conferinta si alti lectori internationali, precum prof. Philippe Kahane, dr. Lorella Minotti si dr. Olivier David, acestia profesand la Grenoble, in Franta.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.