Optimismul ne pastreaza inima sanatoasa

gandire-pozitivaO stare buna emotional-spirituala ajuta in mentinerea sanatatii pe plan general. Optimismul este in relatie puternica cu mentinerea unei inimi sanatoase. Aceasta este concluzia celui mai recent studiu publicat de cercetatori americani.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Illinois, au declarat  in revista Health Behavior and Policy Review, oamenii cei mai optimisti au de doua ori mai multe sanse sa aiba o sanatate cardiovasculara foarte buna, comparativ cu cei pesimisti.

Rosalba Hernandez, unul dintre cercetatori, a precizat ca aceasta asociere, optimismul si sanatatea fizica, ramane importanta chiar si dupa ajustarea rezultatelor cercetarii cu caracteristicile socio-demografice a pacientilor.

Din punct de vedere etnic, grupul de studiu format din 5.100 de persoane, a inclus 38 % dintre pacienti din rasa caucaziana, 28 %  afro-americani, 22 %  latino-americani si 12 %  chinezi.

Cercetarea vizavi de efectele optimismului a inceput in iulie 2000, iar datele au fost colectate de la pacienti la18- 24 de luni.

Pentru evaluarea sanatatii cardiovasculare, cercetatorii ei au verificat sapte valori, cum sunt tensiunea arteriala, glicemia, nivelul de colesterol, indicele de masa corporala, activitatea fizica, aportul alimentar si relatia cu consumul de tutun.

Publicatia morningvertical.com mentioneaza ca acesti parametri sunt utilizati si de American Heart Association pentru a stabili gradul de sanatate al inimii.

Hernandez a mai vorbit si de un studiu realizat in anul 2013 in ceea ce priveste sanatatea mentala si optimismul.

La finalul acestuia, cercetatorii au constatat ca persoanele mai optimiste au niveluri mai bune de colesterol si de zahar in sange.

Cercetatorii afirma despre aceste rezultate ca duc la ideea ca strategiile de prevenire prin obtinerea starii de optimism pot fi o cale potentiala pentru imbunatatirea sanatatii cardiovasculare.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.