Opt focare active de Covid-19, in Timis

Pe raza judetului Timis au fost declarate noua focare de Covid, dintre care opt active, aflate sub supraveghere, potrivit Directiei de Sanatate Publica (DSP) Timis.

Potrivit reprezentantilor DSP Timis, la Spitalul CFR Timisoara sunt 9 cazuri confirmate, cu focarul in supraveghere, la o unitate de procesare a carnii sunt 142 de cazuri confirmate din 1.364 angajati (focar in supraveghere), la Spitalul Municipal Timisoara sunt 15 cazuri confirmate (focar in supraveghere), la un spital privat din Timisoara sunt 6 cazuri confirmate (focar in supraveghere), la Spitalul de Psihiatrie Gataia sunt confirmate 12 cazuri (focar in supraveghere), la o unitate economica din judet sunt 3 cazuri confirmate (focar in supraveghere), intr-o comunitate sateasca sunt 11 cazuri confirmate (focar in supraveghere), iar in zona Faget sunt 47 de cazuri confirmate cu un numar mare de contacti apropiati, relateaza Agerpres.

Focarul de infectie declarat in cazul unui obiectiv economic a fost inchis, dar a ramas in continuare in monitorizarea DSP Timis.

Printre masurile luate in focare se regasesc reinstruirea personalului medical in vederea respectarii masurilor de protectie si profilaxie (purtarea echipamentului la locul de munca, masca, manusi, halate si ochelari la manevre generatoare de aerosoli), supravegherea focarului, intreruperea activitatii sectiei pentru efectuarea curateniei si a dezinfectiei terminale si continuarea ulterioara a activitatii doar pentru consultatii de urgenta cu personalul negativ si care nu a fost in tura cu personalul depistat pozitiv, informarea contactilor apropiati privind masurile de profilaxie si control, precum si instruirea personalului din unitate in vederea respectarii precautiilor universale si a masurilor elaborate de catre Ministerul Sanatatii privind supravegherea infectiei cu COVID-19.

Etichete: focare active covid-19, focare timis, dsp timis

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.