OMS: Tutunul provoaca decesul a peste jumatate dintre fumatori

tata-fumator-fumat-astmFumatul continua sa fie o cauza considerabila de mortalitate, producand decesul a peste jumatate dintre persoanele care fumeaza cu regularitate.

Conform agentiei spaniole EFE, aceste afirmatii apartin secretarului conventiei-cadru, Vera Luiza da Costa e Silva, si au fost facute intr-o conferinta de presa tinuta la Geneva in ajunul implinirii a zece ani de la data intrarii in vigoare, la 27 februarie 2005, a acestui prin tratat incheiat vreodata sub auspiciile Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Pentru a combate epidemia mondiala de tabagism, tratatul avea, la data intrarii sale in vigoare, 40 de state semnatare, iar in prezent numarul acestora este de 168, ceea ce inseamna  circa 90% din populatia globului.

Cele mai recente date difuzate de OMS arata ca, in fiecare an, mor din cauza fumatului sase milioane de persoane, cifra care s-ar putea reduce considerabil daca se va indeplini obiectivul vizand diminuarea cu 30% pana in 2025 a consumului de tutun in tarile semnatare ale conventiei, relateaza si Agerpres.

In timpul care a trecut de la intrarea in vigoare a conventiei-cadru, exact 10 ani,  80% dintre tarile semnatare si-au intarit legislatia in privinta limitarii consumului de tutun, iar costul unui pachet de tigari a crescut in medie cu 150%.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.