OMS: Reintoarcerea la izolare trebuie sa fie ultima solutie

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) subliniaza ca reintoarcerea la perioada de izolare totala, pe care o preconizeaza deja unele tari din Europa in fata cresterii numarului de cazuri de COVID-19, trebuie sa fie ultima solutie in actuala lupta impotriva pandemiei de coronavirus, relateaza EFE.

„Restrictiile mari de miscare care tin multa lume in casa si limiteaza multora posibilitatea de a merge la lucru si a socializa trebuie sa fie ultima solutie atunci cand vine vorba de prevenirea COVID-19 si evitarea saturarii sistemelor sanitare”, a declarat purtatorul de cuvant al OMS, Tarik Jasarevic, citat si de Agerpres.

El a precizat ca acest tip de masuri nu sunt sustenabile, tinand cont de impactul social si economic mare.

Potrivit surselor citate, el a admis totusi ca „unele tari s-au vazut obligate sa adopte masuri pentru ca cetatenii sa ramana acasa pentru a gestiona rapid cresterea numarului de cazuri de COVID-19 si spitalizarile” si a castiga astfel timp pentru a ameliora capacitatea de raspuns a sistemelor lor sanitare.

Etichete: izolare pandemie, carantina pandemie, lockdown, oms

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.