OMS recomanda un test pentru tuberculoza multirezistenta

testare-gratuitaOrganizatia Modiala a Sanatatii recomanda un nou test care detecteaza rapid tuberculoza multirezistenta.

Testul poate arata un rezultat in 48 de ore si este recomandat de specialistii in sanatate in publica in cadrul campaniei de lupta impotriva acestei boli, care ucide anual 190.000 de oameni in intreaga lume.

„O etapa critica a fost depasita in combaterea crizei din sanatatea publica pe care o provoaca tuberculoza multirezistenta” odata cu crearea noilor teste, a declarat dr. Mario Raviglione, director in cadrul OMS, conform Agentiei France Presse.

„Noile recomandari ale OMS ofera o speranta sutelor de mii de pacienti care pot beneficia acum de un test” pentru a determina rapid daca indeplinesc conditiile pentru a beneficia de o schema de tratament mai scurta, a adaugat oficialul OMS, citat si de Agerpres.

Astfel, pacientii vor putea sa faca tratamentul complet in jumatate din timpul de pana acum si, practic, la jumatate de pret.

In anul 2014, OMS a estimat ca 5 la suta dintre cele 9,6 milioane de cazuri de tuberculoza au dezvoltat o forma multirezistenta a maladiei, mai relateaza Agerpres.

Aceasta forma de tuberculoza afecteaza in fiecare an 480.000 de persoane, dintre care 190.000 de persoane nu supravietuiesc.

Organizatia Mondiala a Sanatatii are drept scop reducerea cu 80 la suta pana in 2030 a incidentei tuberculozei si cu 90 la suta a mortalitatii cauzate de aceasta boala. Testul recomandat de costa aproximativ 10 dolari.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.