OMS precizeaza ca noul coronavirus nu se transmite prin alimente

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a precizat ca noul coronavirus nu poate fi transmis prin alimente. Afirmatia vine dupa ce China a anuntat ca a descoperit virusul Sars-CoV-2 in alimente de import, potrivit agentiilor internationale de presa.

„Nu credem ca coronavirusul se poate transmite prin alimente. Daca am inteles bine, China cauta virusul pe ambalaje, a testat sute de mii si a gasit foarte putine, sub 10 (esantioane) pozitive”, a explicat cercetatoarea Maria Van Kerkhove, citata de AFP si Agerpres.

Totusi, „stim ca (virusul) poate ramane o vreme pe suprafete” si „am dat indicatii, impreuna cu FAO (Organizatia Natiunilor Unite pentru alimentatie si agricultura), cu privire la normele de securitate si munca” in sectorul alimentar, a mentionat cercetatoarea.

„Oamenii nu trebuie sa se teama nici in ce priveste alimentele, nici ambalajele alimentare sau lantul alimentar”, a subliniat si Michael Ryan, director pentru situatii de urgenta la OMS, potrivit surselor citate.

„Alimentatia noastra in ce priveste COVID este sigura: nu exista date care sa demonstreze ca alimentele sau lanturile alimentare participa la transmiterea virusului”, a mai adaugat Ryan.

De asemenea, responsabilul OMS a adaugat ca “astfel de informatii nu trebuie exacerbate, pentru ca oamenii se tem deja destul de pandemie”.

Etichete: transmitere coronavirus, trasmitere covid alimente, coronavirus mancare

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.