OMS: Peste 15 milioane de cazuri noi de AVC la nivel mondial


Conform ultimei raportari a OMS, in intreaga lume au fost inregistrate peste 15 milioane de cazuri noi de AVC. Aproximativ 5 milioane dintre acesti pacienti decedeaza, iar alte 5 milioane raman cu diverse grade de dizabilitate permanenta.

Datele clinice raportate privind rata de supravietuire dupa un AVC la 7 ani de la debutul bolii sunt ingrijoratoare, sustin specialistii: 16% dintre pacienti sunt institutionalizati, 20% necesita asistenta la mers, 31% necesita asistenta zilnica, iar 71% au capacitatea de lucru afectata, se arata intr-un comunicat al Societatii pentru Studiul Neuroprotectiei si Neuroplasticitatii.

AVC reprezinta una dintre cele mai importante cauze de dizabilitate, doar aproximativ 25% dintre supravietuitorii unui AVC fiind capabili sa isi reia activitatile profesionale prestate inainte de imbolnavire, arata specialistii. Restul pacientilor cu AVC raman cu diverse grade de dizabilitate.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.