OMS: Peste 15 milioane de cazuri noi de AVC la nivel mondial


Conform ultimei raportari a OMS, in intreaga lume au fost inregistrate peste 15 milioane de cazuri noi de AVC. Aproximativ 5 milioane dintre acesti pacienti decedeaza, iar alte 5 milioane raman cu diverse grade de dizabilitate permanenta.

Datele clinice raportate privind rata de supravietuire dupa un AVC la 7 ani de la debutul bolii sunt ingrijoratoare, sustin specialistii: 16% dintre pacienti sunt institutionalizati, 20% necesita asistenta la mers, 31% necesita asistenta zilnica, iar 71% au capacitatea de lucru afectata, se arata intr-un comunicat al Societatii pentru Studiul Neuroprotectiei si Neuroplasticitatii.

AVC reprezinta una dintre cele mai importante cauze de dizabilitate, doar aproximativ 25% dintre supravietuitorii unui AVC fiind capabili sa isi reia activitatile profesionale prestate inainte de imbolnavire, arata specialistii. Restul pacientilor cu AVC raman cu diverse grade de dizabilitate.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2019 Edumedical
 

Primeste pe mail recomandari medicale, informatii de ultima ora, stiri si articole.

 

Aboneaza-te!