OMS: Persoanele cu risc si vulnerabile ar trebui sa evite calatoriile

Deplasarile internationale ar trebui sa se refere in primul rand la urgentele umanitare, personalul esential si repatrieri, iar persoanele cu risc si vulnerabile ar trebui sa evite calatoriile, a recomandat Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), potrivit France Presse.

„Ridicarea restrictiilor de calatorie ar trebui sa se bazeze pe o evaluare aprofundata a riscurilor, tinand cont de situatia epidemiologica si contextul local”, afirma OMS in recomandarile sale actualizate, dupa cum relateaza si Agerpres.

Orgaizatia mai recomanda calatorilor bolnavi si persoanele cu risc, dintre care persoanele in varsta si cele cu boli cronice, sa amane sau sa evite deplasarile catre si din zonele de transmitere a virusului.

„Nu exista niciun risc zero in ceea ce priveste importul potential de cazuri (de COVID-19) intr-un context de calatorie internationala. Cand tara de plecare si tara de sosire au aceeasi rata de transmitere a virusului, nu exista niciun risc substantial”, dar „cand tara de plecare are o rata de transmisie mai ridicata decat cea de sosire, riscul este mai mare”, mai subliniaza OMS.

Totodata, OMS recomanda calatorilor sa mentina distantarea fizica, sa se spele pe maini si sa poarte masca in functie de situatie, precum si control la plecare si sosire.

Etichete: deplasare pandemie, recomandari calatorie pandemie, evitarea calatoriilor covid, oms

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.