OMS: O suta de milioane de chinezi sufera de hepatita B sau C

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a anuntat ca o suta de milioane de chinezi sunt infectati cu virusul hepatitei B sau C si ca o jumatate de milion mor in fiecare an de cancer de ficat.

Chinezii care au acest virus reprezinta aproape o treime din cei peste 300 de milioane de oameni care sunt infectati cronic cu virusul hepatitei B sau C la nivel global, cu toate ca mai putin de 5% din aceasta cifra au fost diagnosticati si isi cunosc boala, a explica OMS intr-un comunicat.

„Multi oameni, in special in tari cu venituri mici si medii, nu stiu ca sunt infectati, motiv pentru care nu pot avea acces la tratamente adecvate”, a declarat Marc Bulterys, responsabil al Programului mondial de lupta impotriva hepatitei din cadrul organizatiei, citat de EFE si Agerpres.

OMS a aprobat saptamana aceasta primele sale linii directoare la nivel mondial privind analizele pentru detectarea hepatitei B si C, care simplifica acest proces la populatii izolate sau in zone cu incidenta ridicata a bolii.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.