OMS: O persoana se sinucide la fiecare 40 de secunde

Aproximativ 800.000 de persoane isi pun capat zilelor in fiecare an la nivel mondial – adica una la fiecare 40 de secunde. Aceasta statistica este in continuare alarmanta, chiar daca in ultimii ani, rata sinuciderilor la nivel global s-a mai diminuat, transmite Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

Intr-un raport publicat inainte de Ziua mondiala pentru prevenirea suicidului, OMS a afirmat ca doar 38 de tari dispun in prezent de strategii de prevenire a sinuciderilor, potrivit AFP, Reuters, DPA si Agerpres.

„Fiecare moarte este o tragedie pentru familie, prieteni si colegi. Cu toate acestea, sinuciderile pot fi prevenite”, a declarat directorul general OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, intr-un comunicat postat pe site-ul OMS.

Cele mai frecvente metode de sinucidere sunt spanzurarea, otravirea si impuscarea, a precizat OMS, care a cerut guvernelor sa adopte planuri de prevenire care sa ajute oamenii sa faca fata stresului si sa reduca accesul la mijloacele de a-si lua viata, mai relateaza sursele citate.

Pasii care s-au dovedit a fi eficienti includ educarea mass-media in ceea ce priveste relatarea responsabila a sinuciderilor, construirea in cazul tinerilor a abilitatilor de a face fata stresului, ajutorarea persoanelor cu risc si reducerea accesului la pericole, precum pesticidele.

Potrivit raportului OMS, rata sinuciderilor la nivel global a scazut cu 9,8%, pana la 10,5 decese la 100.000 de persoane, intre 2010 si 2016.

Conform sursei citate, sinuciderea reprezinta a doua cauza de deces in randul tinerilor intre 15 si 29 de ani, dupa accidentele rutiere.

Etichete: sinucideri, rata sinucideri, suicid, prevenire suicid, oms

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.