OMS: Milioane de oameni au beneficiat de tratament pentru hepatita B si hepatita C

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a raportat, marti, un rezultat pozitiv inregistrat la nivel global in lupta contra hepatitei, cu o cifra record de 3 milioane de persoane care au beneficiat de tratament pentru hepatita C in ultimii doi ani, informeaza DPA.

De asemenea, aproximativ 2,8 milioane de persoane au inceput un tratament de lunga durata pentru hepatita B in 2016, relateaza si Agerpres.

”Am constatat o crestere de aproape cinci ori in ultimii cinci ani a numarului tarilor care dezvolta planuri la nivel national pentru eliminarea hepatitelor virale care pun in pericol viata. Aceste rezultate ofera speranta ca eliminarea hepatitei poate sa devina si va deveni realitate” ‘, a declarat Gottfried Hirnschall, directorul Departamentului de programe globale pentru HIV si hepatite din cadrul OMS.

Cu toate acestea, hepatita cauzeaza peste 1,3 milioane de decese anual, mai noteaza DPA.

Finantarea ramane, insa, o constrangere majora, majoritatea statelor lipsindu-le resursele financiare adecvate pentru a sustine serviciile-cheie in domeniul hepatitei, conform OMS.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.