OMS face recomandari femeilor insarcinate pentru a se proteja de virusul Zika

Astmul si sarcinaOrganizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a emis mai multe recomandari pentru femei, in special pentru celor insarcinate, vizavi de virusul Zika.

”Majoritatea femeilor din zonele afectate de virusul Zika vor da nastere unor copii normali”, au asigurat reprezentantii OMS, conform Reuters si EFE.

Specialistii in sanatate publica le-au sfatuit, totusi, pe femei sa se protejeze de intepaturile tantarilor, principalii agenti de propagare ai virusului, si sa foloseasca prezervative, pentru a evita o eventuala contaminare pe cale sexuala.

Examinarea cu ultrasunete nu reprezinta o metoda sigura pentru depistarea microcefaliei la fat decat in cazuri extreme, prin urmare ”femeile care vor sa-si intrerupa sarcina din cauza temerii de microcefalie ar trebui sa aiba acces liber la avort in deplina legalitate”, a afirmat organizatia cu sediul la Geneva, conform Agerpres.

OMS a mai sugerat femeilor sa efectueze un control medical daca se deplaseaza in tarile afectata, fara a recomanda restrictii de calatorie

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.