OMS face apel la tineri sa-si schimbe comportamentul pentru a preveni raspandirea noului coronavirus

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a lansat un apel catre tineri sa-si schimbe comportamentul pentru a preveni raspandirea si mai mult a noului coronavirus.

Numarul cazurilor de Covid-19 creste in randul tinerilor si acestia au devenit un vector important de transmitere a virusului.

”Tinerii au o oportunitate enorma de a reduce transmiterea (coronavirusului) prin comportamentul lor. Ei trebuie de asemenea sa ia in calcul faptul ca au o responsabilitate in aceasta privinta”, a declarat directorul pentru urgente sanitare al OMS, Michael Ryan, citat de France Presse.

”Daca transmiterea comunitara este ridicata, toata lumea este in pericol, dar ‘puneti-va intrebarea: chiar este nevoie sa merg la aceasta petrecere?’ ”, a adaugat el, citat si de Agerpres.

Cresteri notabile ale acestor cazuri au fost observate in tarile europene unde, in aceasta perioada de vacante estivale ce urmeaza restrictiilor din primavara, tinerii au luat din nou drumul barurilor, discotecilor si petrecerilor in aer liber.

Potrivit responsabilei tehnice a celulei OMS insarcinata cu gestionarea pandemiei de COVID-19, Maria Van Kerkhove, studiile releva ca un numar mic de persoane sunt responsabile pentru cea mai mare parte a contaminarilor.

”Estimam ca intre 10% si 20% din toate cazurile sunt responsabile pentru aproximativ 80% din evenimentele de transmitere” a virusului, a precizat ea, potrivit surselor citate.

De curand, si directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat ca tinerii ca nu sunt ”invincibili” in fata bolii.

Etichete: tineri covid, cazuri coronavirus tineri, transmitere covid-19, oms

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.