OMS: Anotimpurile nu par sa aiba impact asupra transmiterii virusului SARS-CoV-2

Anotimpurile nu par sa aiba impact asupra modului in care evolueaza pandemia de COVID-19, spune Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), potrivit AFP.

„Anotimpurile nu par sa aiba impact asupra transmiterii virusului”, care a facut peste 650.000 de decese in intreaga lume si peste 16 milioane de cazuri de infectari, a declarat purtatoarea de cuvant a organizatiei, Margaret Harris, citata si de Agerpres.

Ea a dat exemplul tarilor cele mai afectate din lume – Statele Unite si Brazilia.

„Se pare ca exista o idee persistenta potrivit careia virusul este sezonier (…), insa cu totii trebuie sa retinem ca acesta este un virus nou si, chiar daca este vorba despre un virus respirator, care este in mod obisnuit sezonier, el se comporta in mod diferit”, a a subliniat Harris.

Referindu-se la „convingerea” ca riscul de infectie este mai mic in timpul verii, ea a reiterat ca “acest virus iubeste toate anotimpurile”.

Totusi, ea a subliniat ca suprapunerea virusului gripal – care este sezonier si apare in timpul iernii -cu noul coronavirus este un motiv de ingrijorare si risca sa creasca presiunea asupra sistemelor de sanatate. Ea a incurajat, astfel, la vaccinarea antigripala.

Detalii despre vaccinarea antigripala, AICI.

Etichete: transmitere  SARS-CoV-2, transmitere coronavirus vara, virus gripal, vaccinare antigripala

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.