OMS: 1,7 milioane de copii mor anual din cauza poluarii

Multi copii mor din cauza poluarii si de traiul in conditii insalubre, au concluzionat specialistii de la Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Potrivit unui raport dat publicitatii luni  de OMS, un sfert dintre decesele survenite in fiecare an in randul copiilor cu varste sub cinci ani sunt cauzate de mediul nesanatos sau poluat in care acestia traiesc, inclusiv de impuritatile prezente in apa si aer, de fumatul pasiv sau de igiena precara ori inexistenta, informeaza Reuters.

Astfel de medii insalubre si poluate pot duce la cazuri fatale de diaree, malarie si pneumonie si provoaca decesul a 1,7 milioane de copii pe an.

„Un mediu poluat este un mediu letal – in special in randul copiilor mici. Organele si sistemul lor imunitar, aflate in crestere, corpurile si caile aeriene nedezvoltate ii fac vulnerabili la aerul si apa murdare”, a afirmat Margaret Chan, director general al OMS, potrivit sursei mentionate.

In cadrul raportului ”Mostenind o lume sustenabila: Atlas asupra sanatatii copiilor si mediului” – OMS atrage atentia ca influenta daunatoare incepe in uter si continua daca bebelusii si copiii sunt expusi la poluarea din mediul interior si exterior si la fumatul pasiv. Astfel, creste riscul de pneumonie in timpul copilariei si riscul de a dezvolta boli cronice respiratorii sau astm pe tot parcursul vietii, relateaza si Agerpres.

De asemenea, poluarea aerului creste posibilitatea de aparitie a bolilor de inima, a atacului cerebral si a cancerului pe tot parcursul vietii, se mai arata in raportul OMS.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.