Omega-3 ne poate salva viata

Omega-3 ne poate salva viataPacientii care sufera de boli cardiace sau cei care doresc sa previna o boala cardiaca trebuie sa stie ca o alimentatie bogata in omega-3 poate sa fie salvatoare. In ce fel ne ajuta omega-3 si ce alimente e bine sa consumam?

Studiul Scolii de Sanatate publica de la Harvard

Cercetatorii de la Harvard au studiat nivelul de omega-3 din sange pe un esantion de 300 de pacienti cu varsta peste 65 de ani. Cercetarea prezentei omega-3 in sange s-a extins pe o perioada de 3 ani.

Etapele studiului Omega-3 in sange

Cercetatorii de la Harvard au avut in vedere in prima faza analiza acizilor grasi, dupa care au aplicat un chestionar care sa identifice principalii factori de risc cardiovascular.

Concluziile studiului Omega-3

In urma studiului, s-a ajuns la concluzia ca pacientii care au consumat o cantitate mai mare de omega-3 sunt supusi riscului de a muri de boli cardiace intr-un procent de 35% mai mic decat cei cu o concentratie mai mica de omega-3.

Care sunt alimentele bogate in Omega-3?

Persoanele care vor sa consume o cantitate mai mare de omega-3 trebuie sa consume alimente precum peste (somon, ton), alge, fructe si legume uscate sau crude, ulei de masline, nuci, migdale.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.