Ocupatii si zone cu risc in pierderea auzului

pierderea-auzuluiAfectiunile urechii pot fi cauzate de expunerea in timpul serviciului la nivele ridicate de zgomot, pe un interval regulat si prelungit. Urechea poate fi afectata si de ascultarea la casti a muzicii la o intensitate a volumului crescuta si pentru perioade lungi de timp.

Principalele ocupatii cu risc in pierderea auzului

Persoanele care lucreaza in anumite domenii in care expunerea la zgomote puternice este frecventa au un risc mult mai mare de a-si pierde auzul sau de a se confrunta cu afectiuni ale urechii.

Domenii cu un grad ridicat de risc in acest caz sunt: forestier, minier, constructii, transport, productie – fabrici.

Masuri de preventie in afectiunile urechii

Limitarea expunerii la zgomotul puternic este principala masura de protectie.

In cazul in care ocupatia nu permite limitarea timpului, sunt recomandate echipamente de protectie, casti, precum si utilizarea unei tehnologii mai putin zgomotoase.

Copiii expusi la zgomotul puternic

Studiile arata ca si copiii pot fi afectati de zgomotul puternic chiar la scoala.

Principalele zone de risc sunt calatoriile cu autobuzul spre sau de la scoala, dar si orele de muzica. In unele cazuri, chiar si grupul de copii in cadrul clasei poate sa determine o zona cu un zgomot puternic.

In acelasi timp, practicarea unor sporturi in sala, si nu pe terenul exterior, poate cauza un nivel ridicat de zgomot, stand la baza afectiunilor urechii.

Consultatia preventiva la medic

In cazul in care va aflati in grupurile de risc pentru afectiunile urechii este recomandat sa mergeti regulat la medic pentru consultatii preventive.

In acest fel, puteti preveni riscul major, si anume pierderea definitive a auzului, mai ales daca sunteti expusi prin meserie zi de zi unui zgomot puternic.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.