Oboseala cronica nu este o maladie de ordin psihologic

sedentarismOboseala cronica va putea fi tratata mai bine in viitor. Un studiu realizat recent da sperante in ceea ce priveste realizarea unui tratament mult mai eficient decat cele existente.

Oamenii de stiinta americani au reusit sa aduca primul argument solid ca acest sindrom este o maladie biologica si nu o tulburare psihologica, avand etape distincte in evolutia sa.

Fara cauze si tratament cunoscute, sindromul oboselii cronice cunoscut sub numele de encefalomielita, a creat controverse diverse in randul oamenilor de stiinta.

„Avem acum confirmarea ca milioane de oameni atinsi de aceasta boala ar trebui sa afle ca nu este de ordin psihologic”, a declarat  Mady Hornig, profesor de epidemiologie la Mailman School si principalul autor al studiului.

Oboseala cronica poate da simptome precum dureri de cap, dificultati de concentrare si dureri musculare.
Studiu care a relevant originea oboselii cronice a start alt val de controverse in domeniul medicine.

Concluziile cercetarii au fost publicate in revista Science Advances si preluate de Agentia France Presse (AFP)

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.