Obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatiile publice deschise, la nivel national

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) a aprobat o hotarare prin care propune, intre altele, instituirea obligativitatii purtarii mastii de protectie, in anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente in spatiile publice deschise stabilite prin hotarare a comitetului judetean sau al municipiului Bucuresti pentru situatii de urgenta, cu avizul Directiei de Sanatate Publica.

Potrivit Hotararii CNSU, spatiile si intervalele orare se stabilesc luand in considerare probabilitatea cresterii numarului persoanelor prezente concomitent, ca efect al desfasurarii unor activitati individuale sau de grup.

„Se excepteaza de la aceasta masura urmatoarele categorii de persoane: care desfasoara activitati fizice intense sau in conditii de munca solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescuta, si copiii cu varsta mai mica de 5 ani”, propune CNSU, conform Agerpres.

Propunerile adoptate de CNSU urmeaza sa fie supuse aprobarii Guvernului in cadrul unei sedinte programate sa se desfasoare miercuri.

Etichete: purtare masca de protectie, masca obligatorie, masca spatii deschise

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.