Obezitatea, problema mondiala

obezitate-newObezitatea reprezinta o serioasa problema mondiala, pentru ca afecteaza deja sute de milioane de oameni.

De obezitate, un fenomen in continua expansiune,  sufera aproape 650 de milioane de adulti sau 13 % din populatia mondiala adulta.

Si potrivit unui studiu publicat in revista medicala britanica „The Lancet”, citat de France Presse si DPA, estimarile pentru urmatorii zece ani sunt si sumbre, vorbindu-se de un procent de 20 %  pana in anul 2025, daca  daca ritmul actual al raspandirii acestei epidemii continua.

„In 40 de ani am trecut de la o lume in care insuficienta ponderala era de doua ori mai mare decat obezitatea, la o lume in care persoanele obeze sunt mai numeroase decat cele subponderale”, a declarat profesorul Majid Ezzati, de la Imperial College London, care a coordonat studiul, citat si de Agerpres.

Studiul, prezentat despre cea mai completa cercetare efectuata pana acum pe aceasta tema, se bazeaza pe date medicale din peste 1.600 de studii, referitoare la circa 19 de milioane de persoane cu varsta de peste 18 ani, care traiesc in 186 de tari ale lumii.

Conform cercetarilor, aceasta explozie a cazurilor de obezitate este legata in special de alimentatia cu produse de tip industrial si de dieta prea bogata, dar si de predispozitiile genetice.

„In cazul in care evolutia obezitatii continua in acelasi ritm pana in anul 2025, aproximativ o cincime dintre barbati (18 la suta) si femei (21 la suta) la nivel mondial vor fi obezi, iar 6 la suta dintre barbati si 9 la suta dintre femei vor suferi de obezitate severa”, avertizeaza autorii studiului.

Procentul de persoane obeze s-a triplat la barbati de la 3,2 % in anul 1975 la 10,8 la suta in 2014 si a crescut de mai mult de doua ori in randul femeilor (de la 6,4 la suta la 14,9% %).

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.