Oamenii de stiinta rusi au descoperit o pastila care incetineste imbatranirea

pacient-boala-ParkinsonCercetatorii din Rusia au anuntat de curand ca au descoperit un antioxidant care are rolul de a incetini imbatranirea.  Acesta, sub forma unei pastille,  ar putea creste longevitatea cu pana la 120 de ani, spun expertii.
Daily Mail relateaza ca cercetatorii de la Universitatea de Stat din Moscova testeaza in prezent pe animale efectele unei  pilule care contine un nou tip de antioxidant, despre care spun ca ar influenta mitocondriile, componente ale celulelor responsabile cu producerea de energie si care sunt implicate in procesul de imbatranire.

Savantul rus Maxim Skulacev spune ca in urma testelor pe animale s-au observat ca multe dintre bolile legate de imbatranire s-au dezvoltat mult mai incet.

„Mitocondriile sunt implicate in producerea atacului de cord, in aparitia bolilor Alzheimer si Parkinson”, a declarat Maxim Skulacev, citat de Daily Mail.

Tot conform omul de stiinta Maxim Skulacev, o tinta a acestei cercetari este aceea de a prelungi durata de viata a omului pana la 120 de ani, tratamentele antiimbatranire fiind „tehnic posibile”.

„Probabil nu vom reusi sa traim pana la 800 de ani, pentru ca in timp vor aparea boli noi, tipice pentru persoanele in varsta. Asa s-a intamplat cu cancerul, care era o boala foarte rara in antichitate, cand oamenii mureau tineri. Daca se va dovedi ca bolile se vor dezvolta mai incet, ideea noastra de a lupta contra imbatranirii prin intermediul mitocondriilor este corecta. Va fi posibil sa amanam batranetea”, a mai afirmat declarat Maxim Skulacev.

Oamenii de stiinta rusi lucreaza la perfectionarea acestui tratament de zeci de ani.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.