Oamenii de stiinta chinezi au descoperit o substanta care poate regenera piele fara cicatrici


Oamenii de stiinta din China au descoperit ca unele proteine existente in pielea unei subspecii de broaste care traieste in sud-vestul tarii, poate regenera pielea umana fara sa lase cicatrici, informeaza Xinhua citata de EFE si Agerpres.

„Vindecarea ranilor trebuie sa aiba loc fara sa lase cicatrice, astfel se reduce pericolul ca functiile fiziologice sa fie afectate, in caz contrar pot interveni consecinte fatale”, a declarat presei locale Zhang Yun, care a condus echipa de experti, relateaza sursele citate.

Substanta rezultata, nu numai ca duce la cicatrizarea ranilor, ci ajuta la reducerea edemului traumatic, protejand rana de infectiile bacteriene rezistente la antibiotice.

Cicatricea de la suprafata pielii este rezultatul unui proces complex prin care pielea trece in cadrul recuperarii dupa o leziune. Sunt multi factori care afecteaza modul in care o rana se vindeca, iar felul in care aceasta se vindeca afecteaza aspectul final pe care il va avea o cicatrice, mai scriu sursele mentionate.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.