Oamenii de stiinta cauta un tratament impotriva virusului Nipah

Oamenii de stiinta care incearca sa gaseasca o modalitate de combatere a infectiei letale cu virusul Nipah au anuntat ca au descoperit mai multe substante medicamentoase ce ar putea fi dezvoltate pentru blocarea acestei amenintari la adresa sanatatii umane, relateaza Reuters.

Studiul ar putea conduce la dezvoltarea unui medicament care vizeaza direct Nipah, virus ce a provocat mai multe epidemii letale in Asia de Sud si care are potential de amenintare pandemica.

In prezent nu exista tratamente sau vaccinuri impotriva acestei afectiuni virale, relateaza si Agerpres.

”Acesta este un pericol foarte grav la adresa sanatatii deoarece, pana acum, de fiecare data cand (virusul) a lovit, ratele de deces au fost extrem de ridicate”, a declarat un profesor asociat la Institutul Indian de Educatie Stiintifica si Cercetare, potrivit surselor citate.

Virusul Nipah se transmite, in principal, de la anumite tipuri de lilieci si porci infectati, dar si la o persoana infectata la alta, ori si prin alimentele contaminate.

Etichete: virusul nipah, cauze imbolnavire nipah, risc imbolnavire nipah, tratament nipah

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.