Oamenii de stiinta au creat o bio-imprimanta 3D care poate produce piele umana

Cercetatorii si medicii spanioli au creat o bio-imprimanta 3D capabila sa produca piele umana functionala. Aceasta inventie a fost realizata dupa trei ani de cercetare.

Potrivit Agentiei Xinhua , Juan Francisco del Canizo, directorul Sectiei de Chirurgie Experimentala din cadrul Spitalului Gregorio Maranon, a declarat pentru sursa citata ca aceasta ”este prima metoda ce demonstreaza ca poate fi produsa piele functionala cu ajutorul unei imprimante 3D”.

Printre avantajele acestei metode se numara scurtarea procesul de obtinere a pielii si accesibilitatea ca pret. Dispozitivul poate imprima atat piele alogena cat si autologa.

”Pielea autologa este realizata din celulele pacientului, in scop terapeutic, cum ar fi in tratamentul arsurilor severe, desi este folosita si pentru a vindeca ulcere. Pielea alogena este obtinuta dintr-un stoc de celule, pentru procese industriale precum testarea unor cosmetic”, a a mai completat medicul Juan Francisco del Canizo, potrivit Xinhua si Agerpres.

Proiectul s-a nascut in urma cu trei ani si a fost dezvoltat de oameni de stiinta de la spitalul spaniol impreuna cu cercetatori de la Universitatea Carlos III din Madrid si de la Centrul de Cercetare in domeniul Energiei, Mediului si Tehnologiei (CIEMAT), in colaborare cu BioDan Group, companie specializata in bio-inginerie.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.