O victorie castigata impotriva virusului Ebola

febra-ebolaOrganizatia Mondiala a Sanatatii anunta ca epidemia de Ebola din Liberia a fost eradicata.

OMS a facut anuntul in data de 9 mai, dupa ce pana acum, Libera a inregistrat peste 4.700 de morti din 10.500 de cazuri de Ebola. Au fost si saptamani cand aici apareau intre 300 si 400 de cazuri noi. Acum, insa, au trecut 42 de zile de la raportarea ultimului caz de imbolnavire cu virusul Ebola.

Eradicarea epidemiei de Ebola in Liberia reprezinta „o realizare monumentala”, spun oficalii OMS, dar care atrag totusi atentia ca este nevoie de vigilenta in continuare intrucat epidemia nu a fost stinsa inca din Sierra Leone si Guineea, tari vecine cu Liberia.

Epidemia de Ebola a inceput in decembrie 2013, in Guineea si s-a manifestat mai ales in cele trei state africane. In total-au identificat mai bine de 26.500 de imbolnaviri.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.