O viata echilibrata previne riscul de infarct cu aproape 65 %

astm factoriCercetatorii suedezi au realizat un studiu care a rezultat faptul ca aproximativ 80% din numarul total de infarcturi pot fi prevenite daca am adopta ceea ce se numeste “o buna igiena a vietii”. Asta inseamna renuntarea la fumat, reducerea consumului de sare, adoptarea unei alimentatii sanatoase, dar mai ales practicarea unei activitati fizice regulate.

 

Conform publicatiei franceze Le Figaro, care a preluat datele dintr-un articol publicat recent in Journal of the American College of Cardiology, timp de 11 ani, o echipa de cercetatori din Suedia a analizat obiceiurile de viata ale peste 20.000 de oameni cu varste intre 45 si 79 de ani.

Rezultatul  studiului a aratat ca  riscul de a suferi un infarct miocardic ajungea sa fie aproape nul la cei care nu fumau, mergeau pe jos cel putin  30 de minute zilnic, mancau regulat fructe si legume si nu aveau o greutate peste cea normala.

“Studiul ne aminteste ca masurile de prevenire nemedicamentoasa sunt deosebit de importante. In acelasi timp insa, barbatii care iau toate aceste masuri reprezinta doar 1% din populatia analizata”, a declarat  dr Francois Paillard de la Centrul de prevenire cardio-vasculara din Rennes, Franta.

O alimentatie echilibrata,cu putine grasimi si alimente procesate duce la scaderea cu 20% a riscului unei crize cardiace.

Daca  vorbim si de un consum scazut de alcool, riscul este cu atat  mai mic, peste 30 %.

Procentul de preventie creste odata cu renuntarea la fumat si cu practicarea sportului cu pana aproape de 65 %.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.