O superbacterie se raspandeste rapid in spitalele din toata lumea


Oamenii de stiinta din Australia avertizeaza ca o superbacterie rezistenta la toate antibioticele cunoscute se raspandeste in spitalele din toata lumea.

Cercetatorii de la Universitatea din Melbourne au descoperit trei variante ale microbului in probe prelevate din 80 de spitale din 10 tari. Este vorba despre tulpinile unei bacterii ce se gaseste in mod natural pe pielea umana. Aceasta a suferit mutatii si este periculoasa, in primul rand, pentru pacienti cu catetere si proteze, relateaza Digi24.

Astfel, se pare ca aceasta superbacterie se raspandeate rapid, mai ales in sectiile de terapie intensiva, unde administrarea de antibiotice puternice este o rutina.

De altfel, un studiu realizat recent arata ca unele superbacterii din spitale tolereaza tot mai bine dezinfectantele pe baza de alcool.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.