O singura comisie pentru mii de persoane cu handicap

5 masuri esentiale pentru a preveni cancerul de plamaniLa nivelul judetului Hunedoara  exista o singura comisie de specialitate care trebuie sa deserveasca aproape 19.000  de pacienti invalizi si cu handicap.
Aproape 19.000 de hunedoreni cu handicap

Conform unor date statistice facute publice de catre  reprezentantii Directiei  de Asistenta  Sociala si Protectia Copilului Hunedoara,  la nivelul acestui judet  sunt inregistrate  18.918 de persoane cu handicap, din care 15.889 cu handicap grav si accentuat, iar restul cu forme medii si usoare.

Programul evaluarii persoanelor cu handicap din Valea Jiului

Urmatoarea vizita a membrilor comisiei de evaluare in Valea Jiului va avea loc in data de 9 septembrie 2014, incepand cu ora 10:00, la sediul centrului “ CUORE” din Petrosani de pe strada Nicolae Titulescu.

 Componenta si rolul comisiei de evaluare

Evaluarea si reevaluarea persoanelor cu handicap, adulti si copii, se face in conformitate cu prevederile legale de catre specialistii din cadrul Serviciilor de Evaluare Complexa, formate din medici de specialitate, asistent social, psiholog, psihopedagog, instructor de educatie, si inspectori de specialitate.

Misiunea serviciului consta in evaluarea medicala si psihosociala in vederea incadrarii sau respingerii in grad de handicap, evaluarea si reevaluarea persoanelor cu handicap, intocmirea actelor necesare pentru transmiterea dosarelor catre Comisia de Evaluare Medicală (C.E.M.) in vederea incadrarii in grad de handicap si eliberarea certificatelor de handicap.

De asemenea,  serviciul mai asigura si informarea, consilierea si indrumarea persoanelor aflate in situatii de dificultate sau risc social, in scopul de a asigura participarea acestora la viata activa a comunitatii, din punct de vedere economic, social şi cultural.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.