O planta medicinala folosita in China pentru tratamentul artritei are efecte nocive

O planta medicinala folosita in China pentru tratamentul artritei are efecte nociveO planta medicinala folosita in China pentru tratamentul artritei si a altor afectiuni are efecte nocive, conform unui studiu al cercetatorilor americani. Afectiunile sunt determinate de acidul aristolochic extras din planta, considerat cancerigen.

Efectul nociv al acidului aristolochic

Acidul aristolochic este considerat cancerigen de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Expertii considera ca acidul aristolochic este mai cancerigen decat tutunul si genereaza cancere ale cailor urinare.

Acidul aristolochic poate afecta rinichii provocand deficiente ale acestor organe.

Producerea acestuia este interzisa in Japonia si in mai multe tari din Europa.

Mutatii in sistemul renal cauzate de acidul aristolochic

Studiul cercetatorilor americani a implicat un numar de 26 pacienti din Taiwan cu tumori canceroase ale rinichiului. Dintre acestia, 19 pacienti au fost expusi contactului cu acidul aristolochic.

Cercetatorii au constatat ca acidul aristolochic este responsabil in medie de 753 de mutatii la fiecare tumoare expusa la acidul aristolochic.

In cazul pacientilor care nu au fost expusi acidului aristolochic, s-au constatat doar 91 de mutatii la fiecare tumoare.

Nivelul ridicat al mutatiilor canceroase comparativ cu cele ale melanomului

Expertii considera ca nivelul ridicat al mutatiilor canceroase determinate de expunerea la acidul aristolochic  este mai important decat cele descoperite in melanom sau in cancerul de plamani cauzat de consumul de tutun.

Stire preluata de pe www.agerpres.com

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.