O pacienta care a facut un credit bancar pentru a se trata, a castigat despagubiri in instanta

Instanta a decis ca statul trebuie sa despagubeasca o femeie din Urziceni, dupa unele spitale din Capitala au refuzat sa o trateze. Ea a facut un credit bancar ca sa-si poata plati tratamentul intr-o clinica privata.

„Primul pas a fost sa merg catre CNAS si sa cer decontarea. Din toate costurile cu medicatia si investigatiile medicale care s-au ridicat undeva la 70 de mii de lei, fara cazare, ne-au decat o mie de lei”, a afirmat fiica femeii, citata de Digi24.

Pacienta a cerut despagubiri statului roman si le-a obtinut, in prima instanta.

Conform sursei citate, ministrul Sanatatii considera ca este o nedreptate ceea ce i s-a intamplat pacientei din Urziceni.

„Ideea este ca pacientul daca este intr-un spital municipal, cum a fost acest pacient la Urziceni, trebuie sa fie primit intr-un spital de rang superior. Este inadmisibil ce s-a intamplat, dincolo de ce spune Justitia, trei spitale sa-l refuze”, spune Sorina Pintea, ministul Sanatatii, conform Digi24.

Astfel de cazuri in care pacientii primesc depagubiri in instanta sunt tot mai multe in ultimii ani.

Etichete: despagubiri pacienti, despagubiri CAS, edem pulmonar

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.